SBS doet huilie huilie

HuiliehuilieGister kwam het bericht naar buiten dat SBS de miljoenen van Postbus 51 richting RTL ziet vertrekken. You win some, you lose some zou je zeggen. Want SBS heet het afgelopen jaar de centen gekregen ten koste van RTL. Het commentaar op de voorkant Adformatie van SBS buikspreekpop Erik Dekker:

"Uit analyses blijkt dat onze zenders veel meer geprofileerd zijn dan RTL". Tuurlijk mijnheer Dekker. Zowel RTL4 als SBS6 bereiken maandelijk 93% van de Nederlandse bevolking. Ook breed in alle doelgroepen. De partijen zijn dus prima uitwisselbaar voor iets als Postbus 51.

En dan het ergste: "Wij vinden het vreemd dat de overheid kennelijk liever met een Luxemburgs bedrijf zaken doet dan met een puur Nederlandse partij". Hallo meneer Dekker, leeft u nog in de Tweede Wereldoorlog?! Wij horen niet meer bij Duitsland hoor. Het land waar ProSieben als eigenaar van SBS is gevestigd.

Verder nog wat gezeur over prijzen. Maar dat is gerommel in de marge. Dat heet marktwerking mijnheer Dekker. U moet helemaal niets. Wilt u geen lagere prijs bieden, dan geen business. En dit is ook natuurlijk een prima tijd om nee te zeggen tegen adverteerders. Anyways, de woordvoerders van SBS zijn lekker bezig.

Advertisements

12 thoughts on “SBS doet huilie huilie

 1. Wat de heer Dekker bedoelde met Luxemburgs bedrijf is dat RTL zich verschuilt achter luxemburgse uitzendlicenties. Daardoor hoeven zij zich geen ene moer aan te trekken van de Nederlandse mediawet. En dat doen ze dus ook niet. En het mooiste is dat de president van van het “Luxemburge Media Commissariaat” tevens lid is van de Raad van Commissarissen van…….juist ja, RTL.
  Daarom heeft RTL Nederland nog nooit een boete gekregen voor overtredingen van welke mediawet dan ook! En dat wordt gesteund door de Nederlandse overheid door PB51 geld hiernaar toe te brengen!

  En bij mijn weten betaald SBS Nederland gewoon belasting in Nederland. Hoe zit dat ook al weer met RTL???

  En by the way, Prosieben heeft ook weer aandeelhouders en de grootste daarvan zijn gevestigd in Engeland, Amerika en Nederland. Even verder nadenken dan dan je….lang is zou ik zeggen.

  De groot aandeelhouder van RTL is trouwens een familie Mohn. Gewoon even googelen deze naam.

  Reply
 2. de heer Dekker spreekt over een PUUR Nederlandse partij. Dat Prosieben ergens een Nederlandse aandeelhouder heeft, is heel wat anders. RTL heeft ook een Nederlandse aandeelhouder. Geef nou gewoon toe dat die reactie totaal ongenuanceerd en OVERBODIG is…

  Reply
 3. Wat nou zo sneu is, “Peter met beperking” is in werkelijk “David de Jong met beperking”. Die ouwe RTL basher heeft het weer naar zijn zin.

  Reply
 4. Ze zitten bij SBS al jaren te huilen over dat RTL Luxemburgs… ze kunnen zich liever richten op ‘t maken van kwaliteits TV.

  Reply
 5. Je zal maar voor dit soort aandeelhouders werken:

  Eigenaar Heinrich Mohn was lid van de SS, net als zijn zoon Reinhard Mohn die na de oorlog de leiding van het bedrijf over nam. Bertelsmann AG was tijdens de tweede wereldoorlog en in de periode daarvoor niet alleen de belangrijkste uitgeverij voor de NSDAP, alsmede voor het Hitler-regime, maar het was ook de meest verdienende uitgeverij dankzij deze zwarte periode in de geschiedenis.

  Joden werden als slavenarbeiders ingezet.

  Reinhard Mohn (ex luftwaffe SS) was enige tijd Amerikaans krijgsgevangene, maar werd in 1946 vrijgelaten. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog werd Bertelsmann noodgedwongen gesloten. Enkele jaren na de oorlog kreeg het bedrijf een kans opnieuw te starten onder leiding van de voormalige Nazi-familie waarvan de nazaten tot vandaag de controle over het bedrijf uitoefenen

  Reply
 6. Is Davidje op zijn kleine Petertje getrapt? Flikker toch op met je selectieve retrospecties. Als je dit verhaal moet volgen reed niemand meer in een Duitse automobiel. Get a life!

  Reply
 7. Als RTL de afgelopen 10 jaar had moeten concurreren onder gelijke omstandigheden als SBS zouden ze nu niet eens meer bestaan!

  Zelfs het naar binnen halen van de voltallige (ex)-SBS directie heeft ze niet geholpen!

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s