Echt bezopen!

Fons_3Een beetje vreemd vindt Fons van Westerloo het allemaal wel, in de tv uitzending van Goedemorgen Nederland op 1 april. Van Powned kan hij het nog wel begrijpen dat ze in het publieke bestel willen doen wat GeenStijl  al jaren op internet doet. Hij denkt zelfs xe2x80″ terecht – dat ze een goede kans hebben. Maar Wakker Nederland vindt Fons xe2x80x98een ander verhaalxe2x80x99. Dat vindt hij wel een beetje vreemd.  Want xe2x80x98ze zijn als commercixc3xable partij al aandeelhouder in SBS en hadden de kans een aantal jaar geleden SBS Nederland te kopenxe2x80x99. En nu willen ze zomaar publiek geld aannemen, meldt Van Westerloo verontwaardigd. En verder zegt Fons dat xe2x80x98De Telegraaf denkt dat ze het met Wakker Nederland in het publieke bestel nu allemaal heel anders kunnen gaan doen. Maar dat kan natuurlijk helemaal niet! En een rechts liberaal geluid, dat hebben we al met de TROSxe2x80x99. Bovendien is Hilversum helemaal niet links.  Maar xe2x80x98men verwart dat gewoon met kritischxe2x80x99, aldus de voormalig RTL baas. En: xe2x80x98eigenlijk is dat hele publieke bestel zo slecht nog niet en is er nauwelijks reden voor nieuwe toetreders, want iedereen wordt al goed bediend als je eerlijk bentxe2x80x99. Fons vraagt zich ook nog hardop af waarom dat allemaal nodig is met die nieuwe omroepen, het gaat namelijk erg goed met de huidige publieke omroep.xe2x80x98Dit kost allemaal maar een hoop geldxe2x80x99.

En het xe2x80x98blijft het wel een beetje vreemd dat een commercixc3xable partij als De Telegraaf die zich jarenlang verzet heeft tegen de publieke omroep, nu opeens publiek geld gaat aannemen, echt bezopen! Ik zie nog de grote koppen in de  Telegraaf: Holle Bolle NOS. En die gaan dan nu publiek geld aannemen.xe2x80x99Echt, echt bezopen!xe2x80x99. Zelfs de vrienden van Fons in de Raad van Toezicht van RTL – toch echt grote omroepmannen uit Europa hoor – denken dat wij een bananenrepubliek zijn voor omroepen.  Echt!                                                            

Zo, heel veel duidelijker had Van Westerloo het niet kunnen zeggen.  Dat Wakker Nederland een kansloos initiatief is dat geen plek verdient in een al goed draaiend publiek bestel. En dan even doorspoelen naar 25 mei.  De nieuwe voorzitter van Wakker Nederland wordt bekend gemaakt: Fons van Westerloo! De vraag rijst onmiddellijk of wij niet met een eeneiige tweelingbroer te maken hebben gehad die de boel zat te besodemieteren in Goedemorgen Nederland. Of is het de bekende xe2x80x98gespleten geestxe2x80x99? Zal minister Plasterk straks in december zijn hoed afzetten voor zoveel integriteit? Of wordt het toch weer een xe2x80x9cFons van Waterlootjexe2x80x9d?

Column Adformatie 11 juni 2009

Advertisements

7 thoughts on “Echt bezopen!

 1. Wakker worden!!!
  Niet 2 juni maar 25 mei werd bekend gemaakt dat fons naar WN gaat. Kun je terug vinden op je eigen site!
  Op 28 mei poste iemand (onder het artikel van 25 mei) een link naar Goedemorgen Nederland en benoemde al het hypocriete karakter van Fons.
  en nu doe je alsof je het allemaal zelf bedacht hebt…?

  Reply
 2. Aan ‘onbekend’, inderdaad het was 25 mei (en 26 mei officieel). Maar doet aan verhaal niets af. En ja, er keken meer mensen naar Goedenmorgen Nederland ;->

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s