Advies aan Peter R de Vries: uitzenden!

WijnMediaburo Mindshare berekende eerder deze week dat de uitzending over Koos H. een dikke ton extra reclame-inkomsten veroorzaakte voor SBS6. De boete van 15.000 euro was dus prima te overzien. Nu heeft de rechter zojuist een dwangsom van 500.000 euro op de uitzending van aanstaande zondag gezet. De totale reclame-opbrengsten van de aflevering van vorige week schat Mindshare in op 360.000 euro. De kosten voor de aflevering zijn ongeveer anderhalve ton. De ‘negatieve’ opbrengst is dus 500k (dwangsom) plus 150k (productie) minus 360k opbrengsten is 290k. De Vries denkt nu na over toch uitzenden. Dat is dan een no brainer, in PR is die 290k (ook wel Peter R de Vries-waarde genoemd) met gemak terugverdiend…! [update] De 500k boete geldt naast Peter R. ook voor Endemol en SBS6. Dat maakt het 1 miljoen in totaal. Wint geld het van de morele motieven…?

Advertisements

13 thoughts on “Advies aan Peter R de Vries: uitzenden!

 1. Niet alleen Peter R., ook SBS 6 en Endemol moeten dan 500.000 euro betalen. Die zijn allemaal apart gedaagd en veroordeeld

  Reply
 2. opgenomen video verkopen aan een buitenlandse omroep(belgie,luxumburg?) met afspraak deze uit te zenden op dag en tijdstip door peter te bepalen.dan zend peter niets anders uit dan inleiding enz. zou leuk zijn hierover iets te mogen vernemen.

  Reply
 3. 1. Ik dacht dat we in een rechtstaat leven en waar iedereen zich aan de regels moet houden. Ook Peter R. dus.
  2. De veroordeelde heeft al levenslang (TBR) dus dat is het probleem niet.
  3. Schrijver slaat de productiekosten over en het zal me niet verbazen als deze aan de hoge kant zijn.

  Reply
 4. Peter durfde het uiteindelijk niet aan om de beelden uit te zenden. Hij trok met deel 3 geen extra kijkers tov de twee eerdere uitzendingen. Peter overweegt nu om op termijn te stoppen als misdaadverslaggever.

  Reply
 5. Adformatie, Volkskrant, Dagblad van het Noorden, BN/De Stem en vele blogs namen dit over. Dus is het nieuws. Een beetje mediaburo weet dat.

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s