SBS is de X Factor kwijt

NixJa mensen, het valt niet mee, al die feestdagen. Maar de april commentaren had u nog van ons tegoed. Weer even dwars door al die propoganda van de zenders heen kijken dus. U weet wel die persberichten die alleen maar over vergezochte records gaan. De RTL groep zette met een aandeel van 34,5% op de doekoedoelgroep 20-49 jaar SBS echt te kakken. RTL liet zo’n 17 programma’s met meer dan een miljoen kijkers noteren. Daar waar SBS slechts met een schamel aantal van 5 miljoenklappers op de proppen kwam. Het aandeel van SBS was 25,1%. Daar waar het vorig jaar nog 27,5% was. Een daling van bijna 10%. Move like Michael Jackson was een kijkcijferthriller. Het scoorde drie keer zo laag als de MJ show van RTL. Uri Geller kon staal laten buigen, maar een deuk in een pakje boter was hem nu nog teveel. Tel er een verneukte Net5 vooravond bij op en je komt tot de conclusie dat er veel moet gebeuren bij SBS. Een ding staat vast, ze gaan de aandeel doelstelling van 27,3% (=aandeel 2009) niet halen. De publieken gingen naar huis met een nette 26,1%. In de tussentijd handenwrijvend uitkijkend naar de maand juni. Inmiddels zijn we halverwege mei en zien we dat niet buiten, maar wel op de buis de zomer is begonnen…

Advertisements

7 thoughts on “SBS is de X Factor kwijt

 1. Ik vind het echt heel slordig dat een site waarop men betweterig beweert alles over televisie beter te weten dan de rest van Nederland niet eens weet hoe de programma’s waarover ze een opvallende mening willen laten horen heten. Met ‘My name is Michael’ bedoel je natuurlijk ‘Move like Michael Jackson’.
  Daarnaast vraag ik me toch wel af wat ‘3 keer zo laag’ betekent. ‘3 keer zo hoog’ betekent bijvoorbeeld 3 keer zo hoog als ’10’ is 30. Maar 3 keer zo laag als 30 is geen 10. 1 keer zo laag als 30 is al 30-30=0…
  Dan zeg je ook nog (het is pas mei en aangezien jullie ook nog eens achter lopen praat je pas over eind april) dat het al vast staat dat SBS de doelstelling over dit jaar niet gaat halen. VOlgens mij is het jaar nog heel jong en kan er nog van alles gebeuren. Er staat NIETS vast!
  Wat een (betweterige) amateurs hier!!!!!

  Reply
 2. O ja, en je Nederlands is ook al niet best: ‘Maar de april commentaren was u nog van ons tegoed.’ ‘Was’ moet zijn ‘had’.

  Sorry hoor, ik vind een foutje echt niet erg maar niet als je altijd zo irritant iedereen moet afzeiken (zoals deze site doet) moet je toch wel zorgen dat je je eigen zaakjes op orde hebt.

  Reply
 3. Fons van Westerloo is bezig met het schrijven van een boek over SBS. Dat zei hij pas in een kranten interview.

  Reply
 4. ‘Beste’ anoniem, het taalfoutje en titel show is verbeterd. Dank daarvoor.
  Met “drie keer zo laag” is wat mij betreft de strekking wel duidelijk, ongeacht de cijfers.
  En wat betreft de SBS doelstelling. Die is toch echt niet meer haalbaar. Tot en met april staat de teller op 24,3%. In juni is er een WK. Dus moet SBS in de resterende maanden een dikke 29% marktaandeel halen.
  Daar durf ik een weddenschap op af te sluiten, dat het niet lukt. Maar helaas ben je een anoniem lafbekje.

  Reply
 5. FRITS BOM KEIHARD ONDERUIT

  Afgelopen maandag schreef Frits Bom als zelf benoemd tv recensent (http://www.tvrecensies.nl/) een artikel over het NOS journaal en de suggestieve nieuwsfeiten die vanuit Bangkok kwamen en volgens Bom door een journalist vanuit zijn (veilige) hotelkamer beschreven werden. xe2x80x9cDe NOS heeft daar en correspondent maar die blijft in zijn hotelkamer liggen maffen, waardoor hij evengoed vanuit een telefooncel in Nederland had kunnen acterenxe2x80x9d. In het artikel probeert Bom te suggereren dat er eigenlijk weinig aan de hand is in Bangkok en dat de pers er een xe2x80x98gevalxe2x80x99 van maakt.

  De xe2x80x98luiexe2x80x99 journalist waar hij het over heeft heet Michiel Maas.
  Ik ben benieuwd hoe meneer Bom vanmorgen reageerde toen het nieuws naar buiten kwam dat deze Michiel Maas ernstig gewond is geraakt toen zijn schouder, in Bangkok, door een kogel geraakt is. Het was toch iets minder veilig dan meneer Bom wilde doen voorkomen. Michiel Maas zat toch dichter op de haard dan meneer Bom wilde doen voorkomen. Meneer Bom deed dus precies wat hij het NOS journaal verweet: zelf nieuws crexc3xabren, zelf ergens een xe2x80x98gevalxe2x80x99 van maken. Hij kon ook niet weten dat nog geen dag later het nieuws van de NOS als waar bewezen zou worden en dat precies met die waarheid zijn suggestieve ongelijk aangetoond zou worden.

  Overigens schrijft meneer Bom ook dat in de uitgaanswijk Patpong niets duidt op geweld elders in de zakenwijk en dat de barretjes bezocht worden als nooit te voren. In de volgende zin beweert hij dat Thailand minder toeristen ziet door dergelijke aangedikte berichtgeving als die van de NOS. Alleen al deze 2 beweringen spreken elkaar tegen (drukker dan ooit dankzij nieuws geen bezoek).
  Hoogst waarschijnlijk heeft meneer Bom deze recensie geschreven vanuit zijn veilige huis in Nederland, ver van de brandhaard, want zijn bewering is ook hier weer onjuist. Uitgaanswijk Patpong is al enige tijd volledig gesloten en verlaten.

  Frits Bom geeft een opsomming van kritiek en feiten die allemaal volledig de plank mis slaan. Hij doet zelf precies wat hij de ander verwijt.

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s