RTL GOT TALENT

Martingottalent Het waren weer twee fijne dagen, de donderdag en vrijdag voor RTL. Oh Oh Cherso op RTL5 wist weer 1,1 miljoen ramptoeristen aan de buis te kluisteren. En als we een oordeel moeten veiluh over de doelgroepen zit dat wel goed. Barbie, die geen vlees maar wel krokettuh lus', wist met haar vrienden een dikke 40% aandeel 20-34 te scoruh. Expedition Robinson deed ook 1,1 miljoen en zo'n 25% in bonusdoelgroep 20-49 jaar. Het bezorgde RTL5 15,6% aandeel over de hele avond. Net zoveel als SBS6 en Veronica bij elkaar. En gisteravond was het weer feest. De finale van RTL4's Holland Got Talent werd gewonnen door warme bakker Martin die de barsten in uw flatscreen bulderde. Met als resultaat 40% marktaandeel en 2,6 miljoen kijkers. En daarmee werd Popstars (12,1%) van SBS6 echt vermorzeld. En dan nog het gevalletje Pownews. De achterban vond dat het SBS Shownieuws is voor nog zwaarder verstandelijk gehandicapten. Anderen zeiden dat de eerste keer neuqen ook niet lekker was. In ieder geval lijkt er een voorzichtig positief sentiment te onstaan. Behalve bij Jean Pierre Geelen dan vandaag. En dat is goed nieuws. Wat overigens van de kijkcijfers niet gezegd kan worden. Zo tussen de 1 en 2% kijkdichtheid met een licht accentje op de 35-49 jarigen. Pownews zou nog een klacht in kunnen dienen bij Nederland 3 netmanager Roek Lips. Dat ze zo slecht geprogrammeerd staan achter de Madiwodo show, dat gisteren evenveel kijkers had als The Bold and the Beautiful om 4 uur 's middags bij SBS6. Verder blijken Ochtendspits en Nieuwsuur gewoon vernieuwde versies van hun voorgangers met vrijwel dezelfde kijkcijfers. Het enige dat opvalt is dat de decors van beide programma's op diepvriescellen lijken. Een ding is wel duidelijk: RTL is de grote winnaar totnutoe in het nieuwe seizoen.

Advertisements

6 thoughts on “RTL GOT TALENT

 1. Volgens mij mag pownieuws nog blij wezen dat ze na paul de leeuw mogen komen op 3.
  Zelden zo een nutteloos niet leuk programma gezien.
  Paul de leeuw zal zijn plekje ooit wel vinden op 3 en helaas denk ik dat van pownieuws niet
  Zou haast heimwee krijgen naar Llink
  Als jij het verschil niet ziet met goedemorgen nederland en het huidige ochtendspits dan zou ik eens een keer vroeg naar bed gaan zodat je ogen en oren goed open zijn in de ochtend en dan nogmaals kijken.
  Zit toch echt een wereld van verschil in

  Reply
 2. Hahahah bij Koefnoen werd Dominique Weesie als die meid met die zwarte krullen neergezet. Op televisie is hij niks, maar op internet zou het best wel eens wat kunnen worden.

  Reply
 3. Iedereen moet hier niet zo zeuren over de Zaterdagavondshow. Geef dit programma even de tijd. Beau verdient eindelijk eens een hit. Na alle programmaxe2x80x99s op Talpa die niet zo erg goed scoorden en zijn vertrek bij RTL, moeten we Beau de rust geven om een programma te vinden dat echt bij hem past. Die kansen krijgt hij nu eindelijk bij SBS6, omdat zij als zender inzien wat een ongelofelijke talenten deze man heeft. Ze pakken het gewoon heel goed met hem aan. Verschillende programmaxe2x80x99s presenteren om zo te ontdekken hoe ze Beau weer helemaal terug kunnen brengen naar zijn megapopulariteit in het begin op RTL4, zonder de directe jacht op kijkcijfers. Binnenkort komt het nieuwe programma xe2x80x9dBeauxe2x80x99s Wereldxe2x80x9d waarin hij eindelijk zijn intellectuele achtergrond als journalist en schrijver weer eens kan tonen. Daarin krijgen we hopelijk weer de oude Beau te zien. De man die zoekt naar achtergronden, de man die kritische gesprekken voert met schrijvers op Het Boekenbal, de oude Beau uit de tijd dat hij nog volop voor het studentenblad Propria Cures schreef en overal tegenaan trapte als opstandige intellectueel en bohemien. Wat SBS6 nu doet is het opnieuw slijpen van de ruwe diamant Beau van Erven Dorens, die binnenkort weer als vanouds zal schitteren op SBS6. Beau heeft volgens mij bij SBS een contract voor 5 jaar getekend in zomer 2009. Dus hij zal volop de tijd krijgen om nieuwe formats te presenteren en te ontwikkelen. CQC was geen flop, ook geen hit, maar was erg vernieuwend en paste goed bij hem. Met Beauxe2x80x99s Wereld gaat hij pas echt beginnen met scoren. SBS6 heeft bewust gekozen om hem te kunnen laten groeien als gezicht van hun zender, ander hadden ze hem geen contract voor 5 jaar gegeven. Deze slimme zet kan SBS6 als zender ook een meer chique uitstraling geven. Beau is heel stijlvol en dat straalt ook af op de zender waar hij voor werkt.

  Reply
 4. Martin heeft helaas gelijk gekregen. De stekker is er per direct uit. Zonde van een programma dat potentie had kunnen hebben en een leuk alternatief bood op de zaterdagavond.

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s