Startschot

Of ik de eerste column wilde schrijven in aanloop naar het MWG Congres 2012. Dat Congres heeft als thema ‘De Wedstrijd’. En de regels die het spel continu veranderen. Dus leuk bedacht dat we dan een estafette column gaan doen. En nu loop ik het eerste stuk met mijn schrijfstok. Op naar congresspreker Edward van de Ridder die als tweede teamlid – geheel volgens de estafetteregels – een makkelijk recht stuk mag rennen straks. Maar wie is eigenlijk Edward van de Ridder?

Even google-en dus. En ja, een interviewtje gevonden op de Sanoma Mediaparade van deze hardloper in communicatie. Daaruit is op te maken dat Edward met zijn bedrijf NOISE altijd “een context of mood creëert waarin mensen zo ontvankelijk mogelijk zijn” om vervolgens keihard toe te slaan met een merkboodschap. Daarbij worden veelal mediapartners ingeschakeld. Een van de termen die daarbij valt is ‘alibimarketing’. Het voorbeeld dat werd gegeven is dat een partner van PWC via ‘cold calls’ geen contact kreeg met CEO’s van bepaalde bedrijven. Maar door de CEO een interview aan te bieden op FD.nl door de betreffende partner, lukte dat opeens wel. Edward erkende doodleuk, dat het niet ging om de kijkers. En ook nog dat het om Harry Mens-achtige televisie ging. Brrr. Als de CEO maar kon zeggen dat hij in het rijtje met video’s op de FD.nl was te zien. Dus dat is wat NOISE dan doet? Mediapartners misbruiken om alibi’s te creëren. Hoe zou FD-baas Jacques Kuyf zich gevoeld hebben na deze verkrachting? Maakt dit zijn merk ook sterker?

Beste Edward, dit was vast niet jouw bedoeling. Je had teveel gedronken tijdens dit interview, of je had een pilletje op. Pak het stokje van me over, leg het mij en de lezers uit. En de mensen op het Congres straks. Kom op Edward, make some NOISEx85

 

Estafette-Column Adformatie.nl van 9 januari 2012 in aanloop naar MWG congres 2012

Lees de complete column-estafette HIERRR

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s